Man niet tevreden over denkproces

Danny C. uit Kerkbrugge is kwaad. En terecht! Vorige week observeerde Danny tijdens een ochtendmeditatie zorgvuldig zijn gedachtenwereld. De ontgoocheling was groot. Hij voelde zich bedrogen en bedot. Het denkproces dat hem in de loop der jaren werd aangesmeerd, voldoet niet langer aan de beloftes. “Het is een schande! Ik liet me op jonge leeftijd verleiden zo’n denkproces aan te schaffen om de wereld in vatbare concepten te gieten. Vele van deze concepten blijken vals te zijn en verdraaien al jaren mijn werkelijkheid. Ik hoopte met de aanschaf van een denkproces ook mijn problemen op te kunnen lossen. Viel dat even tegen, toen ik ontdekte dat dit denkproces zelf de meeste problemen maakt! De kwaliteit van de gedachten laat ook zwaar te wensen over. In de folder stond: helder geformuleerde en wijds uitgesponnen hoogcreatieve ideeën die de diepste uitdrukking geven aan uw ziel. Daar heb ik toch nog niet veel van gemerkt! Dikwijls zijn ze voorbij de grens van het onnozele en het absurde, tot op het punt dat ik me er over schaam! Af en toe zijn ze zelfs satanisch van aard. Zo dacht ik laatst nog mijn kat in brand te steken. Ja, krijg dat maar eens uit je hoofd!” Er is duidelijk een softwarefout in Danny’s denkproces geslopen, die hem bovendien al een hele hoop geld heeft gekost. Hij stelde dan ook een uitgebreide klachtenbrief op naar de maker. Die zegt al jaren aan een oplossing te werken, maar die zou vooralsnog ondoorgrondelijk zijn. Hij vroeg Danny in een open brief op hem te vertrouwen en de hoop op redding niet op te geven. “Ik dacht het niet!”, klinkt het bij Danny, die verwoed zijn gedachten probeert uit te zetten. De aan- en uitknop blijkt echter ook niet te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*