Mama, wanneer komt de Kerstslang?

Zwarte piet is racistisch. De Sint en zijn Coca-Cola afkooksel de kerstman zijn dominante witte mannen met baarden. Tegenwoordig lijken onze symbolen niet meer te voldoen aan een meer bewuste generatie. De Open Baring, maatschappelijk geëngageerd zoals zij is, ging daarom op zoek naar een oplossing en ging naarstig het symbolische veld omspitten.

De redactie onderwierp zich vrijwillig aan alle initiaties en mystieke revelaties die de wereld rijk is. We lieten ons dopen, besnijden en kastijden, maar vonden geen heil. We ondergingen vuurdopen, dronken ketels ayahuasca en staken onze handen in handschoenen met vuurmieren tot we blauw zagen van de pijn en kermend op de grond om onze moeders schreeuwden. Toch waren we er niet uit wat nu net ‘The Spirit of Christmas’ was. We trokken daarom naar de oevers van de Ganges om er liederlijk met een groep toffe Saddhu’s een leuke dosis gif te drinken. Op een onbewaakt moment drong het tot ons door. Het was nog best grappig ook. Gedaan daarom met het gezaag. Met trots stellen wij u voor: de Kerstslang.

De slang is genderneutraal, vrij van elke associatie naar ras of klasse. Bovendien is de slang wereldwijd een krachtig symbool van de mystieke wedergeboorte, verleiding aan de feestdis en onze primaire beestachtige toestand. Perfect voor kerst dus! Ook als afschrikmiddel voor stoute kinderen zou de slang vele malen effectiever zijn dan een uit de kluiten gewassen zwarte man verkleed als een Spaanse bediende. Liever met wat blauwe plekken in een jutezak naar een gangbang in Spanje dan levend verteerd worden in de maag van een reptiel, toch? De Kerstslang kronkelt zich via het kelderraam een weg naar je kamer en wikkelt zich rond je bed. Ze begrijpt dat je terugdeinst voor haar woeste kaken, maar nodigt je toch uit om met haar te spelen. Ze geeft robijnen als je ze voor je wint, maar ze wordt snel boos en haar gif is dodelijk.

Vanaf volgend jaar draaien we dus boa constrictors rond onze kerstboom die we volhangen met slangeneieren en verboden vruchten. VZW De Regenboog, een opvangtehuis voor verwaarloosde kinderen, nam reeds een optie op python Georgie uit de Antwerpse Zoo om de kindjes volgend jaar een bezoekje van de Kerstslang te gunnen. En jij? Wat ga jij dit jaar vragen aan de slang?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*