Kusthoreca gaat zelf Siberische permafrost ontdooien

Voor de kusthoreca is de klimaatopwarming uiteraard een goede zaak. De federatie van horeca-uitbaters liet in een studie door een gerenommeerd consultancybedrijf berekenen dat de klimaatopwarming voor een omzetstijging van 20% kan zorgen als de Aarde verder opwarmt volgens de gangbare prognoses. Een team van uitbaters is dan ook op een missie vertrokken naar Siberië waar zij nu zelf met 70000 terrasverwarmers het ontdooien van de permafrost een handje zullen toesteken. “Een heuse investering, maar we moeten aan de toekomst denken” zeggen de uitbaters. Een deel van de investering wordt echter gerecupereerd via aftrek van BTW. Ook het afgesmolten poolijs gaat niet verloren. Volgende zomer kan je voor een meerprijs kiezen voor écht permafrostijs in je drank. Er wordt ook geëxperimenteerd met permafrostcornetto’s en waterijsjes. Hiermee hoopt men ook een deel van de kost te kunnen recuperen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*