Dossier: Katrin (41) ontdekt dat ze hoogsuggestief is

Katrin DV, mama van twee leuke kids en account manager bij een gerenommeerd lifestyle magazine, ontdekte deze week dat ze weldegelijk hoogsuggestief is. Hoogsuggestieve personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel en laten zich heel makkelijk iets wijsmaken. Vaak weten mensen ook niet dat ze hooggsuggestief zijn. Experts schatten dat zelfs zo’n 80% van de bevolking mogelijks aan deze aandoening lijdt. Hoogsuggestieve mensen voelen zich vaak anders, maar hebben geen idee hoe ordinair ze eigenlijk zijn. Ze gaan zich dan ook gauw identificeren met onbestaande aandoeningen en dan loopt het fout.

“Toen ik ontdekte dat ik hoogsuggestief was, kon ik dingen beter plaatsen. Het was net alsof ik mijn eigen gebruiksaanwijzing kreeg en kon accepteren dat ik nu eenmaal naïef en makkelijk beïnvloedbaar was. Sindsdien leef ik anders, heul ik nog meer mee met de massa en ben ik gelukkiger! Eindelijk heb ik nu ook een échte diagnose waarachter ik me kan verstoppen in elke moeilijke situatie. Een hele opluchting!”

Ben jij hoogsuggestief?

Het is heel belangrijk om te weten of je hoogsuggestief bent. Pas dan kan je je levensstijl aanpassen en er de vruchten van plukken. Herken je dit bij jezelf?

  • Je bent op zoek naar zingeving
  • Je voelt je anders en soms eenzaam
  • Je hebt een aparte kijk op de dingen
  • Je doet graag je eigen ding
  • Je wil voortdurend nieuwe dingen bijleren
  • Je beleeft je emoties heel intens
  • Je wil graag iets bijdragen aan de wereld

Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk ook gezegend met hoogsuggestiviteit. Je herkent jezelf vaak in dit soort algemene stellingen en laat je snel meevoeren op een golf van zelfgenoegzaamheid. Het is belangrijk te beseffen dat je speciaal bent en dat je ook van anderen mag eisen dat ze rekening houden met je suggestiviteit. Laat je niets wijsmaken, je hebt immers altijd recht op de aandacht die je verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*